Vår verksamhet

Självfallet ger vi teaterföreställningar. Men vi har också barngrupper och ungdoms- och vuxengrupper med olika aktiviteter och vi anordnar studiecirklar och kurser.

Vi samarbetar bland annat med Lidköpings kommun, Amatörteaterns Riksförbund (ATR), Ung Teaterscen, Riksteatern och Arbetarnas Bildningsförbund (ABF).

Vill du engagera dig och bli medlem? Läs mer här!

Vad är amatörteater?

Amatörteater består av såväl en social process och undervisning som ett konstnärligt resultat, det vill säga uppsättningen. Med amatörteater måste man kompromissa med båda delarna. Om man bara har det uppsättningen som mål ska man inte arbeta med amatörteater. Att möta amatörer i alla åldrar och se hur generationsgränserna mer eller mindre upplöses är otroligt fascinerande och stimulerande. Åttaåringen, den 78-årige pensionären, handlaren, smeden, polisen, tandläkaren, läraren, studenten, bonden och sjukskötaren kastar sig hämningslöst in i ett tätt socialt sammanhang och växer som människor.

Teaterscenens uttrycksformer

Under hösten 2021 fick vi stöd från Sparbanksstiftelsen Lidköping, Amatörteaterns Riksförbund Väst, Ung Teaterscen och ABF Skaraborg för ett nytt ungdomsprojekt.

Vi hade fyra helgkurser inom scenografi, ljus, kostym, smink/mask och skådespeleri. Syftet var att ge ungdomar mer förståelse för det som sker utanför repetitionsarbetet. Hur skapar man ett rum och en figur med olika material?

Projektet resulterade i två småpjäser som framfördes i december 2021.