Bli medlem

Som medlem får du möjlighet att vara med i alla medlemsaktiviteter och chansen att medverka i uppsättningar som familjeföreställningar och sommarspel. Eller till och med starta ett helt eget projekt! Du får fri entré till våra egna föreställningar (utom sommarspel). 

Du blir också automatiskt medlem i Amatörteaters riksförbund (ATR) och i distriktet, ATR väst. Genom de förbunden får vi rabatter på manus, smink och möjlighet att delta på kurser och/eller träffar, med andra teatermänniskor, runt om i landet. Dessutom får du Amatörteaterns Riksförbunds medlemstidning, via mail några gånger på år, så du håller dig uppdaterad kring vad som händer på andra ställen än Esplanadteatern.

Att vara medlem behöver inte bara innebära att du agerar på scenen. Här finns mycket mer att pyssla med. Förutom producenter och regiassistenter till våra uppsättningar behövs ljud- och ljustekniker, personer behjälpliga med kostym, smink och mask, scenografi, rekvisita, dekor, marknadsföring och mycket annat. Dessutom behövs hjälp vid föreställningarna, till exempel att sitta i biljettkassan, baka fikabröd och servera kaffe.

Du kan ha massor av tidigare erfarenhet eller aldrig förut ens ha satt foten på ett scengolv - här finns något för alla!

Medlemsavgiften 2024 för ordinarie medlemmar är:

0-12år                 200kr

13-15år                275kr

16-25år                475kr

26år och uppåt    695kr


Kontakta oss på info@esplanadteatern.se eller telefon 0510-249 90! 

Berätta gärna lite om dig själv och vad du är intresserad av.

Välkommen!

Du kan även bli stödmedlem

Som stödmedlem betalar du mindre och hjälper oss fortsätta vår verksamhet! Du kan få speciella förmåner och erbjudanden vid våra föreställningar, men har inte rösträtt på årsmötet.

Stödmedlemskap kostar 250 kr/år, men en frivillig större summa är naturligtvis också välkommen! 

Kontakta oss på info@esplanadteatern.se eller telefon 0510-249 90!

Feriepraktik för gymnasieungdomar

I samarbete med Lidköpings kommun arrangerar vi levande stadsvandringar med feriepraktiserande ungdomar som skådespelare. Om du går första eller andra året på gymnasiet kan du söka sommarjobb hos Lidköpings kommun.

Smink & Mask
Kostym
Ljud & Ljus
Scenografi & Rekvisita