Våra föreställningar

Vi har under åren satt upp många olika slags pjäser, exempelvis sommarspel, familjeföreställningar, stadsvandringar, pjäser med och för barn eller ungdomar, spökvandringar, komedier, tragedier... Allt som våra medlemmar vill genomföra kan bli verklighet!

En del uppsättningar återkommer regelbundet. Andra växer fram på olika sätt, till exempel från en idé av en medlem i föreningen, genom att grupp bestämmer sig för att sätta upp en pjäs eller som ett projekt i Amatörteaterns Riksförbund, Ung Teaterscen eller Riksteatern.

På sommaren sätter vi upp ett sommarspel och på hösten en familjeföreställning där medlemmar i alla åldrar får vara med och spela en pjäs som passar både barn och vuxna. Dramatiserade stadsvandringar arrangeras tillsammans med Lidköpings kommun, med feriepraktiserande ungdomar som skådespelare. Vi ger särskilda barnföreställningar och våra ungdomar sätter upp egna ungdomsföreställningar. Sedan 2011 har vi tillsammans med Sockerbrukets ungdomsverksamhet anordnat skräckkvällar och spökvandringar för barn och unga. Vi har genom bland annat Lidköpings teaterarrangörer tagit emot hundratals gästspel av olika teatergrupper. Övriga föreställningar kan inte sorteras in i någon av dessa kategorier.

De flesta föreställningarna ges i våra lokaler på Sockerbruksgatan. Lokalerna är självklart rullstolsanpassade och stora scenen är utrustad med hörslinga. Sommarspelen ges sedan 2015 på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Följ länkarna ovan för att läsa om de olika arrangemangen!

Biljetter

Biljetter bokas på biljettesplanadteatern@gmail.com, om inget annat anges. För vissa föreställningar bokas biljetter på Tickster.