Aktuella Föreställningar

TANG - en pjäs i projektet LÄNK

En nyskriven ungdomsföreställning författad av Anders Duus med premiär på Esplanadteatern den 1:a april 2020. Efter detta beger sig ensemblen till Uddevalla den 17-19 april för att delta i Riksteaterns festival LÄNK.

TANG utspelar sig i Sverige 2035. Världens oljeresurser har börjat sina och bensin och el är dyrt och hårt ransonerat. Två grupper av ungdomar råkar söka sig till samma villa i rikemanskvarteren för att slanga bensin ur en bil – men vilka behöver bensinen mest? Och vad ingen av dem räknat med är att villan inte är tom. Syskonen som bor där har nämligen bestämt sig för att ha en fest medan deras föräldrar är borta. Och när de upptäcker inkräktarna därute ställs allt på sin spets.

TANG är en pjäs om konsekvenserna av vårt oljeberoende samhälle, om klass, kärlek, status och våld.

När? Onsdagen den 1:a april,

spelas sedan 3, 5 och 16 april

Var? Scenen på Esplanadteatern

TANG är en pjäs i projektet LÄNK. LÄNK är ett ungdomsprojekt anordnat av Riksteatern. Läs mer om själva LÄNK-projektet här.


Sommarspelet 2020

Sommarens lustspel är farsen Blindbock, skriven av Claud Magnier.

Blindbock handlar om en konstnär som vill tjäna pengar. Men allt går inte riktigt som planerat, när kärlekstrubbel och förvecklingar drabbar vår stackars målare...

Regissör är vår alldeles egna Torsten Kärrbrink och liksom föregående år spelas föreställningen ute på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Premiär onsdagen den 24:e juni, och spelas sedan även fredagar, lördagar och söndagar fram till den 11:e juli. Biljettbokning öppnar i februari!

När? Premiär den 24:e juni,

spelas sedan 26, 27 & 28 juni, samt 1, 3, 4, 5, 8, 10 & 11 juli

Var? Pjäsen spelas i vår teaterlada på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Biljetter släpps i mars!


Familjeföreställningen hösten 2020

Klas Klättermus

Årets familjeföreställning Klas Klättermus är en föreställning med mycket sång och musik. Den handlar såklart om Klas Klättermus men även om de andra djuren i Hackebackeskogen. Där försöker de hålla ordning i skogen så inte de stora djuren äter upp de små.

Klas Klättermus är från början en älskad barnbok skriven av Thorbjörn Egner, och har bearbetats för både film, musikal och teater.

Premiär onsdagen den 16:e september, och spelas sedan även lördagar och söndagar fram till den 17:e oktober. Biljettbokning öppnar i juli!

När? Premiär den 16:e september,

spelas sedan 19, 20, 23, 26 & 27 september, samt 3, 4, 10, 11 & 17 oktober

Var? På scenen i Esplanadteaterns egna lokaler

Biljetter släpps i juli!


Se vilka vänner som kommer till evenemangen på facebook!