Välkommen till vår hemsida!

Biljetterna till ungdomsföreställningen TANG är ute nu!


Teater för alla

Varje år spelas ett sommarspel, en familjeföreställning och medlemmars egna projekt. Här ger vi teaterälskande amatörer av alla åldrar möjlighet att stå på scen.


Barnverksamhet

Vi erbjuder drama- och teatergrupper för barn och unga i alla åldrar från Lidköping och närliggande kommuner. Vill du eller ditt barn vara med?


En ideell förening

Esplanadteatern är en ideell förening. Det betyder att alla våra intäkter går tillbaka till vår verksamhet – till det som våra medlemmar vill göra.


Bli medlem i Esplanadteatern!

Vi erbjuder dig en levande plats där du kan uttrycka och utveckla dina drömmar. Hos oss kan du spela teater, bygga scenografi och dekor, syssla med ljud och ljus, sy kostymer, eller arbeta med smink och mask. Vi har även teaterkurser och många andra spännande sysselsättningar som gör vardagen lite ljusare.
Nyheter och aktuella föreställningar

TANG - en pjäs i projektet LÄNK

En nyskriven ungdomsföreställning författad av Anders Duus med premiär på Esplanadteatern den 1:a april 2020. Efter detta beger sig ensemblen till Uddevalla den 17-19 april för att delta i Riksteaterns festival LÄNK.

TANG är en pjäs om konsekvenserna av vårt oljeberoende samhälle, om klass, kärlek, status och våld.

När? Onsdagen den 1:a april,

spelas sedan 3, 5 och 16 april

Var? Scenen på Esplanadteatern

TANG är en pjäs i projektet LÄNK. LÄNK är ett ungdomsprojekt anordnat av Riksteatern. Läs mer om själva LÄNK-projektet här.


Sommarspelet 2020

Blindbock, skriven av Claude Magnier, handlar om en luspank konstnär i det sena 60-talets Paris som ofrivilligt dras in i förvecklingar och kärlekstrubbel.

Regissör är vår alldeles egna Torsten Kärrbrink och liksom föregående år spelas föreställningen ute på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Premiär onsdagen den 24:e juni, och spelas sedan även fredagar, lördagar och söndagar fram till den 11:e juli. Biljettbokning öppnar i februari!

När? Premiär den 24:e juni,

spelas sedan 26, 27 & 28 juni, samt 1, 3, 4, 5, 8, 10 & 11 juli

Var? Pjäsen spelas i vår teaterlada på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Biljetter släpps i mars!


Familjeföreställningen hösten 2020

Klas Klättermus

Årets familjeföreställning Klas Klättermus är en föreställning med mycket sång och musik. Den handlar såklart om Klas Klättermus men även om de andra djuren i Hackebackeskogen. Där försöker de hålla ordning i skogen så inte de stora djuren äter upp de små.

Klas Klättermus är från början en älskad barnbok skriven av Thorbjörn Egner, och har bearbetats för både film, musikal och teater.

Premiär onsdagen den 16:e september, och spelas sedan även lördagar och söndagar fram till den 17:e oktober. Biljettbokning öppnar i juli!

När? Premiär den 16:e september,

spelas sedan 19, 20, 23, 26 & 27 september, samt 3, 4, 10, 11 & 17 oktober

Var? På scenen i Esplanadteaterns egna lokaler

Biljetter släpps i juli!


Se mer om vad som händer hos oss på Facebook och Instagram!

Vill du själv vara med och skådespela? Se mer under fliken "Var med oss!"

Välkommen upp till oss!

Vår verksamhet befinner sig på fjärde våningen i Sockerbruket.

För att hitta till oss går du in genom Sockerbrukets huvudentré och tar sedan trapporna eller hissen upp till våning 4, och går sedan åt vänster.

Väl inne i foajén fortsätter du in i en lång korridor där du först går förbi Parkettsalen, sedan Scenen och till sist Köket och Gabriella och Torstens kontor.

Våra lokaler är självklart rullstolsanpassade och scenlokalen är även utrustad med hörslinga.