Blindbock

Sommaren 2020

inställd!

Med en ensemble som trots allt har ett leende på läpparna måste vi tyvärr komma med det tråkiga beskedet att sommarspelet Blindbock ställs in och skjuts upp till nästa år. Vi hoppades in i det sista att publikbegränsningarna skulle lyftas men som det ser ut nu och hur smittspridningen fortsätter att utveckla sig kan vi inte med gott samvete samla en så stor publik vi önskar.

Vi blickar dock framåt och hoppas kunna spela nästa sommar, och till dess är stödet från vår publik det viktigaste vi har!

Vill du stötta vår förening?

Kontakta oss för att bli stödmedlem för 250kr/år

läs mer om stödmedlemskap här

Sommarens lustspel är farsen Blindbock (originaltitel: Blaise), skriven av Claud Magnier.

Handlingen utspelar sig i en modern lägenhet i det sena 1960-talets Paris, där en modernistisk konstnär vid namn Blaise d'Ambrioux bor. Hans målningar säljer dock inte och pengarna är slut. I ett försök att förbättra sin ekonomiska status övertalar Genevieve, hans älskarinna och mannekäng, att Blaise ska gifta sig med dottern till Genevieve's andra älskare, en förmögen bankir, som vill åt Blaise's ädla familjenamn.

Ett bröllop verkar gynnsamt för alla parter och de är alla överens om det potentiella giftermålet. Då plötsligt rusar en förvirrad parisiska, en piga från landsbygden, en passionerad spansk kvinna, och en bankirs fru in i Blaise's liv. Vem kommer Blaise att välja?


Regissör är vår alldeles egna Torsten Kärrbrink och liksom föregående år spelas föreställningen ute på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Framflyttad till sommaren 2021.

När?

Premiär onsdagen den 29:e juli kl. 18:30,

spelas sedan 1, 2, 5, 7, 8, 9, 12, 14, 15 & 16 augusti

Spelas sommaren 2021

Var? Pjäsen spelas i vår teaterlada på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.


BILDER FRÅN REPETITIONERNA

_____________
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Claude Magnier

Claude Magnier föddes den 20 januari 1920 i Paris, Frankrike.

Från början är Claude verksam som skådespelare inom teatern. Utövandet av detta yrke tillåter honom dock att upptäcka sitt sanna kall: dramatisk författare.

Han är mest känd för sina komedier, Blaise (1959), Reveille-toi chérie (1961) och Oscar (1958), där de två sistnämnda även gjorts till filmer.

Han dog den 22 juni 1983 i Paris.


Hitta till Närebo!

Sväng av mot Örslösa (skyltat gårdsbutik) i Örslösa/Läckö-rondellen, kör några hundra meter för att sedan svänga vänster in mot Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

På scenen:

Blaise d'Ambrioux – Johan Rundkvist

Marie – Kajsa Holmqvist

Genevieve – Felicia Andersson

Ariane – Britt-Marie Engström

Herr Carlier – Mats Henrikson

Fru Carlier – Lotta Wendin

Laure Carlier – Alma Sjömark

Pepita – Alexandra Sedström

Medverkande:

Producent – Gabriella Jakobsson

Producentassistent – Lollo Bengtsson

Regi & scenografi – Torsten Kärrbrink

Regiassistent – Alexandra Sedström

Rekvisita – Sandra Sjöström

Ljud & ljus – Robin Auguctuc