Blindbock

Sommaren 2020

SÖKES!

Just nu söker vi medlemmar, nuvarande som blivande, till Sommarspelets produktionsgrupper. Pjäsen är en fars som utspelar sig i Paris på tidigt 1970-tal, vilket ska speglas i såväl dekor som kostym och smink.

Är du intresserad av Rekvisita, Kostym, eller Smink & hår? Anmäl ditt intresse till Gabriella via mejl:

Sommarens lustspel är farsen Blindbock (originaltitel: Blaise), skriven av Claud Magnier.

Handlingen utspelar sig i en modern lägenhet i 1970-talets Paris, där en modernistisk konstnär vid namn Blaise d'Ambrioux bor. Hans målningar säljer dock inte och pengarna är slut. I ett försök att förbättra sin ekonomiska status övertalar Genevieve, hans älskarinna och mannekäng, att Blaise ska gifta sig med dottern till Genevieve's andra älskare, en förmögen bankir, som vill åt Blaise's ädla familjenamn.

Ett bröllop verkar gynnsamt för alla parter och de är alla överens om det potentiella giftermålet. Då plötsligt rusar en förvirrad parisiska, en piga från landsbygden, en passionerad spansk kvinna, och en bankirs fru in i Blaise's liv. Vem kommer Blaise att välja?


Regissör är vår alldeles egna Torsten Kärrbrink och liksom föregående år spelas föreställningen ute på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Premiär onsdagen den 24:e juni, och spelas sedan även fredagar, lördagar och söndagar fram till den 11:e juli. Biljettbokning öppnar i februari!

När? Premiär den 24:e juni,

spelas sedan 26, 27 & 28 juni, samt 1, 3, 4, 5, 8, 10 & 11 juli

Var? Pjäsen spelas i vår teaterlada på Närebo Gårdsbutik & Restaurang.

Biljetter släpps i februari!


Claude Magnier

Claude Magnier föddes den 20 januari 1920 i Paris, Frankrike.

Från början är Claude verksam som skådespelare inom teatern. Utövandet av detta yrke tillåter honom dock att upptäcka sitt sanna kall: dramatisk författare.

Han är mest känd för sina komedier, Blaise (1959), Reveille-toi chérie (1961) och Oscar (1958), där de två sistnämnda även gjorts till filmer.

Han dog den 22 juni 1983 i Paris.


Hitta till Närebo!

Sväng av mot Örslösa (skyltat gårdsbutik) i Örslösa/Läckö-rondellen, kör några hundra meter för att sedan svänga vänster in mot Närebo Gårdsbutik & Restaurang.